Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: Полицијски и царински службеници на ГП Добраково у аутобусу који је саобраћао ка Србији открили 100 ампула са уљем хашиша; осумњичени путник лишен слободе

Објављено: 22.03.2018. 18:00 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а и Управе царина су у ноћи између 21. и 22. марта 2018. године, на Граничном прелазу Добраково, на излазу из Црне Горе, у аутобусу једне аутопревозничке фирме пронашли 100 ампула са уљем хашиша. Лишен је слободе путник Н.М. (22) из Београда – Република Србија, због сумње да је посједовао ову опојну дрогу ради кријумчарења на територију Србије.

Наиме, полицијски службеници Станице граничне полиције Бијело Поље и царински службеници Царинске испоставе Добраково су, 22.03.2018. године око 00,05 часова, на Граничном прелазу Добраково, на излазној траци из Црне Горе контролисали аутобус црногорских регистарских ознака.

Прегледом аутобуса, у задњем дијелу, полицијски и царински службеници су на пет мјеста пронашли сакривене ампуле – укупно 100, са течним пуњењем браон боје, за које се сумња да су опојна дрога хашиш у течном стању односно уље хашиша.

На основу полицијских мјера и радњи које су потом спроведене дошло се до сумње да уље хашиша припада путнику Н.М.

О свему су обавијештени полицијски службеници Одсјека за борбу против дроге који су преузели лице и ампуле за које се сумња да садрже уље хашиша. Извршена је прелиминарна анализа пронађених ампула којом је утврђено да течност у њима садржи високу ТХЦ вриједност конопље од које се добија хашиш односно уље хашиша.

Осумњичени Н.М. је, уз кривичну пријаву, приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Ампуле са течношћу за коју се сумња да је у питању уље хашиша упућене су у Форензички центар Управе полиције ради вјештачења.

Хашиш је опојна дрога која се добија од смоле конопље. За производњу једног килограма хашиша потребно је преко 280 килограма марихуане. Хашиш уље је иначе, по ТХЦ својствима, најјачи производ канабиса и три до четири пута је јачи од обичног хашиша.

Велика количина хашиш уља заплијењена је на нашој територији прије више од годину дана, 14.02.2017. године. Тада су службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Херцег Нови и Управе царина – Царинске испоставе Дебели бријег, на Граничном прелазу Дебели бријег, на излазу из Црне Горе, открили око 18,5 килограма хашиша у течном стању који је био сакривен у возилу албанских регистарских ознака. Возилом је управљало лице из Републике Албаније које је лишено слободе а које је, како се сумња, имало намјеру да хашиш прокријумчари преко границе ради даље продаје у земљама Европске уније. Ово је био први пут у протеклом периоду да је заплијењена овако велика количина хашиша у течном стању на нашој територији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?