Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић започео радну посјету у Пљевљима

Објављено: 22.03.2018. 19:12 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

У Пљевљима се вриједно и одговорно ради, што потврђују резултати остварени у претходној години, кроз бројне реализоване пројекте. То није само запажање Владе и локалне самоуправе, него и поруке које добијамо од грађана Пљеваља, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр  Милутин Симовић који је дводневну радну посјету овој општини започео састанком са руководством Општине Пљевља.

„Грађани Пљеваља свједоче о бројним бенефитима реализованих активности кроз значајне и заједничке пројекте локалне самоуправе и Владе, у сарадњи са међународним партнерима, а којима су направљени значајни искораци у подизању квалитета живота грађана Пљеваља, казао је Симовић. Он је, такође, оцијенио да ће се интензивно и одговорно наставити активности на рјешавању економско – социјалних и других питања, што је кључна тема и у континуираним разговорима са привредницима из ове општине.

MPRRMPRR

Он је подсјетио да је 2017. године Влада донијела више одлука којима је опредијелила значајна средства за реализацију бројних пројеката у Пљевљима.“Тиме је јасно показан однос Владе према сјеверу, према Пљевљима, према свим грађанима Пљеваља”, истакао је Симовић.

Посебно важним оцијенио је то што је направљена добра мјера пројеката усмјерених на развој градског језгра, као и сеоских подручја.

MPRR

Потпредсједник Владе је истакао да Пљевља располажу издашним потенцијалима да се на плану развоја општине, запошљавања, посебно младих људи, побољшања квалитета живота и животне средине постигне још више, што ће бити заједнички задатак и одговорност у наредном периоду, локалне самоуправе, Владе, посебно локалне привреде. Комуникацију, како је казао, треба интензивирати и са грађанима, што ће бити најбоља гаранција успјеха нових пројеката који ће се реализовати у складу са њиховим потребама.

У наставку посјете, потпредсједник Симовић ће обићи Рудник угља, Термоелектрану и Вектру Јакић, гдје ће обавити  разговоре са представницима менаџмента ових компанија. Планиран је и обилазак Дома културе.

У петак су предвиђене активности из ресора Министарства пољопривреде и руралног развоја.

У Пљевљима ће бити одржано свечано уручивање рјешења пољопривредним произвођачима из те општине, који су остварили подршку по недавно закљученом Јавном позиву за додјелу подршке за куповину механизације.

Такође, пољопривредни произвођачи са подручја Пљеваља у петак ће, уз присуство потпредсједника Симовића, имати прилику да се на презентацији првог ИПАРД јавног позива информишу детаљније о могућностима и условима за конкурисање за бесповратну подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.

Током боравка у Пљевљима, Симовић ће имати посебне састанке са пољопривредним произвођачима, посјетиће Кооперативу Мљекара Пљевља, а обићиће и успјешна пољопривредна газдинства у селима Потпеће и Косаница. И током ове посјете Пљевљима, Симовић ће посјетити Управу за шуме.



Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?