Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио шефицу Мисије ОЕБС/ОДИХР за посматрање предсједничких избора

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је шефицу мисије Канцеларије за демократске институције и људска права Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС/ОДИХР) за посматрање предсједничких избора Кајетану де Зулуету Оутрам (Цаyетана Де Зулуета Оwтрам).

Премијер је поздравио присуство мисије у нашој земљи подсјетивши на континуитет одличних односа које Црна Гора има са ОЕБС/ОДИХР, како у области унапређења изборног законодавства, тако и у другим значајним питањима за демократске процесе у Црној Гори током дугогодишњег партнерства.

Нагласивши важност мисије и њеног дјеловања током предстојећих предсједничких избора, премијер је подсјетио је на све досадашње позитивне оцјене изборних процеса у Црној Гори од стране ОЕБС и других релевантних међународних организација и изразио увјерење да ће и овог пута Црна Гора спровести квалитетан демократски процес, подсјетивши и на рад Радне групе за имплементацију изборних препорука са којом је ОДИХР сарађивао у протеклом периоду.

Де Зулуета је обавијестила предсједника Марковића о детаљима и циљевима Мисије која броји 16 дугорочних и 100 краткорочних посматрача и захвалила се у име земаља учесница ОЕБС на позиву за посматрање избора, истакавши објективну и професионалну природу посматрачке мисије уз сагласност о значају и квалитету континуиране сарадње коју ОЕБС/ОДИХР на овом плану остварује у Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?