Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић: Влада вреднује реализоване инвестиције у Вектри Јакић, али и очекује измиривање обавеза

Објављено: 23.03.2018. 01:50 Аутор: МПРР

MPRRMPRR

Влада вреднује реализоване инвестиције у Вектри Јакић у износу од више од 70 милиона еура, али са друге стране очекује и инсистира на измиривању обавеза по основу коришћења шума, поручио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутина Симовића на данашњем састанку са власником компаније Драганом Брковићем.

Симовић, који је обишао и Вектру у оквиру првог дана радне посјете Пљевљима, истакао је да је охрабрен са реализованом инвестицијом и инсталираном најсавременијом опремом и технологијом. Истовремено, подсјетио је и да су незаобилазан услов за успјешно пословање сваке компаније, па и ове, мотивисани запослени према којима се измирују обавезе по основу рада.

“Охрабрен, такође, и са извозним резултатима које је остварила ова компанија у прошлој години, вјерујући да то може да буде и више, како кроз производне капацитете најсавременије пелетаре, тако и кроз финалне производе у другим већ спремним погонима. За такве нове искораке потребно је пуно коришћење расположиве концесије која ће бити на вријеме обезбијеђена од стране Управе за шуме, али понављам и на вријеме измирене обавезе од стране концесионара”, казао је Симовић.

Он је исказао увјерење да су све ово предуслови да Вектра Јакић буде истински лидер у сектору дрвне индустрије у региону и шире и да та компанија буде истински замајац нових искорака локалне пљеваљске економије и простор за нова радна мјеста у Пљевљима.

“Партнерство локалне самоуправе и ове компаније, уз испуњавање обавеза према локалној самоуправи, као и креирање повољног пословног амбијента од стране локалне самоуправе, је формула за сигуран напредак”, поручио је потпредсједник Владе.


Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?