Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Годишњи раст БДП-а од 4,4% изванредан је резултат Владе, очекујем наставак тренда и у 2018.

Предсједник Владе Душко Марковић изразио је задовољство растом Бруто домаћег производа од 4,4% у 2017. оцијенивши да је највећа стопа раста у Региону и међу највећима у Европи изванредан резултат Владине економске политике и истакавши да очекује наставак овог тренда и у 2018. години.

Обраћање предсједника Владе јавности:

Поштовани грађани и грађанке Црне Горе,

Монстат је данас објавио званичне податке о привредном расту у Црној Гори за 2017. годину.

Стопа раста од 4,4% је изванредан резултат ове Владе на плану остваривања економске политике.

Ово је стопа раста која је највећа у Региону.

Ово је стопа раста која је дупло већа од раста у Европској унији и стопа раста која је највећа и међу земљама ЕУ.

Желим да кажем да су ово кључни резултати ове владе на којима желимо да истрајемо и у 2018. години са циљем да повећавајући економски раст, подижући нашу економију отварамо радна мјеста и запошљавамо људе.

Ова стопа раста заслужује моју пажњу и са аспекта улоге државне администрације и њене посвећености и мотивације. Али истовремено она је и прилика да захвалим свим актерима у Црној Гори, посебно привредним субјектима и послодавцима који су заједно са Владом радили на остварењу овог циља.

Дакле, желим да пошаљем поруку да на бази овог резултата у 2018. години заједно сви – и Влада, и привредна заједница и администрација – имају додатан мотив и учине додатан напор како бисмо обезбиједили овај тренд, а на тај начин подстакли развој и животни стандард грађана у Црној Гори учинили већим.


    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?