Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција “Енглески и професионалне вјештине за државне службенике“

Објављено: 23.03.2018. 19:30 Аутор: МЈУ

MJU  MJU 

Конференција на тему “Енглески и професионалне вјештине за државне службенике“ одржана је данас у организацији Министарства јавне управе, Бритисх Цоунцил-а и Управе за кадрове. На конференцији су говорили министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, британска амбасадорка, Алисон Кемп, директорица Управе за кадрове Светлана Вуковић и директорица Британског савјета, Вања Маџгаљ.

Министарка Прибиловић је казала да је десет мјесеци од потписивања Протокола о сарадњи на пројекту “Енглески језик и професионалне вјештине за јавну управу Црне Горе” са циљем успостављања сарадње на плану едукације државних службеника и кроз програм је прошло преко 300 службеника који су имали прилику да унаприједе своје професионалне вјештине и познавање енглеског језика.

-Познавање страних језика је кључно у контексту ЕУ интеграција, међународне мобилности, глобализације економије, привлачења страних инвестиција, партиципације у међународним организацијама и конкурентности на тржисту рада.Све ово указује да службеници у јавној управи морају констатно да улажу у своје знање како би се на квалитетан начин спровео процес придруживања ЕУ и како би стали раме уз раме са великим државама и њиховим административним капацитетима, истакла је министарка Прибиловић.

Пројекат, који имплементира Бритисх Цоунцил у Црној Гори у сарадњи са Министарством јавне управе, Управом за кадрове и уз финансијску подршку Британске амбасаде Подгорица, има за циљ да унаприједи знање енглеског језика и професионалне вјештине државних службеника и допринесе изградњи професионалне и одговорне јавне управе која је спремна да ефективно функционише у међународном окружењу.

Уводно излагање министарке јавне управе, Сузане Прибиловић можете преузети овдје

 Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?