Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Подршка акцији „Сат за планету земљу”

Објављено: 23.03.2018. 20:36 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Сат за планету Земљу представља глобални догађај који се организује од 2007. године, позивањем појединаца, организација, институција и компанија широм свијета на гашење непотребних свијетала и електричних уређаја на један сат, а са циљем подизања свијести о потреби предузимања акција које ће допринијети заштити животне средине и ублажавању климатских промјена.

Циљ акције је да се пошаље снажна порука да је свака активност битна и да сваки појединац, уз мало труда, може значајно допринијети заштити животне средине и ублажавању посљедица климатских промјена.

Министарство одрживог развоја и туризма подржаће акцију „Сат за планету Земљу“ гашењем свијетла на један сат, 24. марта 2018. године, у периоду 20:30х – 21:30х и тиме указати на неоходност очувања планете.

Овим путем, Министарство одрживог развоја и туризма позива све грађане Црне Горе да, гашењем свијетла на један сат у поменутом периоду, подрже највећу волонтерску акцију у области животне средине и тиме још једном докажу да су управо појединци ти који највише могу да допринесу очувању животне средине за будуће генерације.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?