Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Podrška akciji „Sat za planetu zemlju”

Objavljeno: 23.03.2018. 20:36 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Sat za planetu Zemlju predstavlja globalni događaj koji se organizuje od 2007. godine, pozivanjem pojedinaca, organizacija, institucija i kompanija širom svijeta na gašenje nepotrebnih svijetala i električnih uređaja na jedan sat, a sa ciljem podizanja svijesti o potrebi preduzimanja akcija koje će doprinijeti zaštiti životne sredine i ublažavanju klimatskih promjena.

Cilj akcije je da se pošalje snažna poruka da je svaka aktivnost bitna i da svaki pojedinac, uz malo truda, može značajno doprinijeti zaštiti životne sredine i ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podržaće akciju „Sat za planetu Zemlju“ gašenjem svijetla na jedan sat, 24. marta 2018. godine, u periodu 20:30h – 21:30h i time ukazati na neohodnost očuvanja planete.

Ovim putem, Ministarstvo održivog razvoja i turizma poziva sve građane Crne Gore da, gašenjem svijetla na jedan sat u pomenutom periodu, podrže najveću volontersku akciju u oblasti životne sredine i time još jednom dokažu da su upravo pojedinci ti koji najviše mogu da doprinesu očuvanju životne sredine za buduće generacije.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?