Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Споразум о сарадњи Министарства културе и Општине Даниловград: Планирано побољшање инфраструктуре и техничко-технолошке опремљености институција културе

Објављено: 23.03.2018. 23:03 Аутор: МКУ
Министар културе Александар Богдановић и предсједник Општине Даниловград Бранислав Ђурановић потписали су данас Споразум о сарадњи, којим потврђују заједнички интерес да још интензивније раде на валоризацији и афирмацији културних потенцијала које баштини Општина Даниловград.

„У складу са процесом унапрјеђења сарадње Министарства културе и локалних самоуправа Споразум дефинише активности које ће Министарство и Општина Даниловград реализовати у наредном четворогодишњем периоду,“ истакао је министар Богдановић.

Министар је додао и да „поред конкретних иницијатива и планова којима би се ојачале установе културе и побољшао квалитет умјетничких програма, овим документом планирамо спровођење мјера реорганизације институција културе, у складу са законима о музејској и библиотечкој дјелатности. Посебно треба истаћи да се у оквиру тог процеса тежиште ставља на побољшању инфраструктуре и техничко-технолошке опремљености музејског и библиотечког простора, као и објеката намијењених реализацији културно-умјетничких програма.“ 

Предсједник Општине Ђурановић је изразио задовољство досадашњом сарадњом Министарства културе и Општине Даниловград и навео да су створени предуслови за њено унапријеђење, што се потврђује и овим Споразумом. „Драго ми је што је, између осталог, препозната важност Умјетничке колоније Даниловград, чији је значај одавно надишао простор Црне Горе, те предвиђено покретање иницијативе за добијање статуса манифестације од посебног значаја за културу Црне Горе,“ рекао је предсједник Ђурановић.

Приликом недавне посјете министра Богдановића овој општини, истакнуто је да културни и историјски потенцијали Даниловграда и његове околине, намећу потребу осмишљеније културне стратегије и договорено је потписивање споразума о сарадњи којим ће се културне активности овог простора учинити садржајнијим и разноврснијим, те створити предуслови за њихову туртистичку валоризацију. 

MKU
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?