Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства културе на тврдње НВО ЦГО да Министарство омбањује јавност

Објављено: 28.03.2018. 21:25 Аутор: Министарство културе
Министарство културе тренутно координира израдом Нацрта закона о медијима у веома транспарентном и отвореном процесу, у оквиру Радне групе у којој, осим представника надлежних државних органа, учествују и представници медија, академске заједнице и невладиних организација, укључујући и представницу НВО ЦГО.

Наглашавамо да је израда Нацрта закона само први корак у законодавном процесу, након чега ће нацрт законских рјешења бити предмет свеобухватне јавне расправе са свим заинтересованим странама. Још једном понављамо да је Влада у овом процесу заинтересована и спремна да у циљу садржаја и дефинисања квалитетних рјешења саслуша ставове свих заинтересованих страна, нарочито медијске заједнице и цивилног сектора, уз пуно уважавање експертских мишљења међуродних партнера и процедура хармонизације националног законодавства са европским правом.

Циљ Владе је да, у инклузивном процесу, у партнерству са медијима, академском и НВО заједницом, предложимо Скупштини нова законска рјешења која ће гарантовати највиши степен слободе и професионалности новинара и медија у складу са највишим међународним стандардима.

У овом процесу рачунамо на пуну подршку и експертску помоћ међународних партнера, прије свих ЕУ, Савјета Европе и ОСЦЕ. Такође како смо већ истакли Влада Црне Горе ће са пуном пажњом и одговорно приступити духу и садржају оцјене и препорука из Анализе Савјета Европе, те исту након јавне промоције у циљу дефинисања квалитетног законског текста анализирати са Радном групом за израду Закона о медијима.

Уколико чланови Радне групе за израду Нацрта закона о медијима сматрају да је постављен преамбициозан рок за утврђивање нацрта законског текста, као првог корака у законодавном процесу, Министарство културе је спремно да размотри продужетак овог рока.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?