Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионице: Црна Гора и ЕМБЛ и ЕМБО - могућности за истраживаче и студенте

Објављено: 29.03.2018. 16:25 Аутор: Министарство науке
Позивамо све заинтересоване да присуствују радионицама на којима ће учествовати високи званичници Европске лабораторије за молекуларну биологију (ЕМБЛ) и Европске организације за молекуларну биологију (ЕМБО). Радионице ће се одржати у сриједу 4. апила, 2018. у Плавој сали зграде Ректората Универзитета Црне Горе са почетком у 12:00 часова и 5.04.2018. у амфитеатару Института за болести дјеце, Клиничког центра Црне Горе са почетком у 9:00 часова.

Радионица се организује са циљем сагледавања могућности за успостављање сарадње са нашом земљом кроз укључивање црногорских истраживачких тимова, и то у првом реду младих истраживача, у колаборативне активности поменутих организација. У првом дијелу ће бити презентоване могућности које се нуде кроз чланство у овим организацијама, као и могућности успостављање сарадње из ове области са реномираним европским институцијама. Други дио радионице предвидјен је за дискусију у којем очекујемо ваше активно учешће, како би сте из прве руке добили све неопходне информације. За више информација о програмима који се могу реализовати, молимо да посјетите следећа два сајта: хттп://www.ембо.орг/ и www.ембл.орг

Младим научницима доступне су стипендије за докторска и постдокторска истраживања. Преко сто научника такође сваке године има прилику да буде корисник краткорочних стипендија ЕМБО-а, након којих у лабораторијама у матичним институцијама могу да користе новостечене вјештине и знања и буду контакт особа за сарадњу са ЕМБО. Такође, ЕМБО нуди и програм Младих истраживача ЕМБО, који је започео 2000. године. ЕМБО млади истраживачи се бирају на годишњем нивоу, а 73 актуелна члана, заједно са 384 бивших чланова програма и прималаца ЕМБО грантова, чине мрежу водец́их научника у Европи.

У прилогу  Агенда.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?