Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржано друго савјетовање на тему: Превенција раног напуштање школе и унапређење коришћења података из МЕИС базе

Објављено: 28.03.2018. 21:15 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
У сриједу 28.3.2018 године у просторијама Министарства просвјете одржано је друго савјетовање на тему: Превенција раног напуштање школе и унапређење коришћења података из МЕИС базе.

Савјетовању су присуствовали представници институција које се баве образовањем и Министарства просвјете, а такође су били присутни и представници Министарства јавне управе. Присутнима су представљени надограђени дјелови МЕИС апликације који имају за циљ да се школама у будућности омогући да имају информацију која су дјеца у ризику од напуштања школовања. На овај начин ће се покушати, да се у зависности од броја оправданих, неоправданих часова, успјеха и дисциплинских мјера, превентивно дјелује на ученике уколико се посумња да постоји ризик од напуштања школовања

Такође на савјетовању је представљена и "Школска карта", дио апликације који треба да директорима омогући боље руковођење образовном институцијом, као и да упореде статистичке податке везане за њихову школу са просјеком у ЦГ, регији или општини када су у питању успјех, изостанци, број уценика у одјељењу и сл.

Прављење web странице са школском статистиком и надоградња МЕИС апликације су извршене уз подршку УНИЦЕФ-а.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?