Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић: У достизању европских стандарда неопходно је посебну пажњу посветити интеграцијама на пољу културе

Влада Црне Горе је на 70. сједници донијела Акциони план за спровођење Програма „Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција” 2017-2020 за 2018. годину, с Извјештајем о реализацији Акционог плана за 2017. годину.

У изјави за медије након сједнице, министар културе Александар Богдановић упознао је јавност са кључним активностима Акционог плана, истакавши да је у достизању европских стандарда неопходно посебну пажњу посветити интеграцијама на пољу културе.

„У оквиру стратегије усклађивања и достизања европских стандарда неопходно је посебну пажњу посветити интеграцијама на пољу културе, као простору који дефинише и чува идентитетске особености једног простора“- рекао је министар културе.

Он је саопштио да је Програм „Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција” конципиран кроз три основне групе пројектних активности- умјетничке, културолошке и издавачке пројекте, затим јавне конкурсе и резиденцијалне боравке иностраних умјетника.

„Током 2017. године покренут је дјелимично реализован пројекат ‚Агро- Дизајн‘ као један од пројеката којима се доприноси промоцији Црне Горе као специфичне кулинарске дестинације... Треба споменути сарадњу са међународном фондацијом Конрад Аденауер, са којом је организована конференција ‚Политике државног и културног идентитета‘ у контексту савремених међународних односа. У 2017. години започела је реализација једног броја вишегодишњих пројеката, на којима ће се радити током ове, као и наредне године“- рекао је Богдановић.

Министар је нагласио да је Акционим планом за 2018. годину планирана реализација укупно девет пројеката, који на различите начине доприносе савременој ревитализацији јединствених и препознатљивих вриједности Црне Горе.
     
        

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?