Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Малољетник путем Фацебоок-а покушао да прода пиштољ; у претресима на четири локације одузети три пиштоља, ваздушна пушка и муниција

Објављено: 30.03.2018. 15:44 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су јуче, претресима на четири локације, од грађана одузели три пиштоља, ваздушну пушку и муницију.

Наиме, службеници ЦБ Бијело Поље су јуче, поступајући по сазнајима да малољетни Н.Ш. путем друштвене мреже Фацебоок покушава да прода пиштољ „ЦЗ“, тзв. тетејац, након консултација са државним тужиоцем у ОДТ у Бијелом Пољу прибавили наредбу од надлежног судије за истрагу на основу које су извршили претрес куће у којој малољетник станује. Приликом претреса од његовог сродника М.Ш. одузет је пиштољ „Wалтер“ у илегланом посједу. Пошто пиштољ који је малољетник, сумња се, покушавао да прода путем Фацебоок-а није пронађен, дошло се до сазнања да пиштољ у ствари припада блиском рођаку малољетника, П.Ш. Извршен је претрес и куће П.Ш. којим је пронађен и од овог лица одузет наведени пиштољ, „ЦЗ“ – тетејац, цл. 7,62 мм, такође у илегалном посједу.

Службеници ЦБ Бијело Поље су такође јуче, поступајући на основу оперативних сазнања а након прибављене наредбе за претрес од стране судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија у власништву В.Р. којом приликом су од Н.Р. привремено одузели пиштољ „ЦЗ“, цал. 9мм, пет метака истог калибра и ваздушну пушку „Qуатро“, модел 125, цал. 4,5мм.

Истог дана, полицијски службеници ЦБ Бијело Поље, су на основу извршених консултација и прибављене наредбе судије за истрагу, извршили претрес куће у власништву Б.К. којом приликом су пронашли и одузели пет метака цал. 7,9мм.

О одузетом оружју и муницији обавијештен је надлежни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу, који се изјаснио да ће након прикупљених обавјештења и извршених вјештачења квалификовати кривична дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?