Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: За подршку кластерима 150.000 еура

Објављено: 30.03.2018. 15:45 Аутор: Министарство економије
Министарство економије ће у овој години за подршку развоја кластера издвојити 150.000 еура, предвиђено је Програмом подстицања развоја кластера у Црној Гори за период 2017-2020, за 2018. годину који је Влада усвојила на данашњој сједници.

Право учешћа у Програму, за који ће Министарство ускоро расписати јавни позив, имаће кластери предузетника, микро, малих и средњих предузећа регистровани као невладина организација (НВО) или као привредно друштво.

Одобрена помоћ од стране Министарства економије је до 50%, односно до 65% укупних оправданих трошкова, у износу највише до 15.000 еура (без ПДВ-а), по једном пројекту. Субвенција ће се реализовати по принципу рефундације.

Стратешки приоритетне дјелатности које су предмет суфинансирања обухватају:
• прераду пољопривредних производа/прехрамбену индустрију;
• дрвопрераду;
• остале производне дјелатности (осим производних дјелатности које нијесу обухваћене овим програмом);
• туризам и угоститељство.

Циљ Програма подстицања развоја кластера у Црној Гори је финансијска подршка ефикаснијем функционисању иновативних кластера и њихове боље промоције, све у правцу остваривања боље конкурентске позиције предузетника, микро, малих и средњих предузећа на националном и међународном тржишту.

Након усвајања Програма од стране Владе Црне Горе, Министарство економије ће расписати Јавни позив за учешће у Програму, у трајању од 30 дана, у којем су дефинисани услови и критеријуми учешћа.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?