Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Обезбиједити европске услове за боље и квалитетније услове живота корисника социјалне и дјечје заштите

Објављено: 28.03.2018. 17:57 Аутор: мрсс
Директор Директората за социјално старење и дјечју заштиту Министарства рада и социјалног старања, Горан Кушевија, самостална савјетница Светлана Совиљ, директор Завода за социјалну и дјечију заштиту Драго Спаић, те руководилац програма дјечије заштите УНИЦЕФ-а за Црну Гору Нела Крнић боравили су у пријатељској посјети ЈУ Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић, у Сарајеву.

На састанку разговарало се о организацији рада и начину живота у овој установи, као и о томе како држава води рачуна о људима који бораве у њој. Ова установа тренутно збрињава два корисника са подручја Црне Горе.

mrss

“Циљ и наших Установа ове врсте јесте обезбиједити европске услове, те веома важно је размјенити и искуства која се односе на обезбијеђивање бољих услова живота људи са потешкоћама у развоју. Било би нам драго уколико остваримо и значајнију сарадњу Завода Пазарић са установама исте дјелатности и у Црној Гори, као што је и наш ЈУ Завод “Комански мост”. Који су то изазови са којима се суочавају запослени, који стручни кадар је неопходан, обезбиједити адекватне услове за становање уз подршку, само су неке од значајних тема о којима и у будућности требамо разговарати и размјењивати искуства“- појаснио је Горан Кушевија.

Директор ЈУ Завода Пазарић захвалио се на посјети, нагласивши како је опредјелјеност ове установе стварање услова живота корисницима, у складу са конвенцијама које гарантирају заштиту права људи са овим инвалидитетом, те да и сваки вид сарадње је добро дошао.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?