Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Претресима на девет локација пронађени наркотици, муниција и мобилни телефони од којих један криптовани; једно лице лишено слободе због кривичног дјела – против другог слиједи прекршајна пријава

Објављено: 30.03.2018. 19:19 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас, предузимајући планиране активности на расвјетљавању најтежих кривичних дјела, разбојништава, намјерног паљења возлиа, као и рјешавања кривичних дјела насталих као посљедица сукоба организованих криминалних група, извршили претресе на девет локација у Подгорици. Пронађени су наркотици, муниција и мобилни телефони међу којима и један криптовани. Једно лице је лишено слободе и уз кривичну пријаву је приведено тужиоцу, док против другог слиједи подношење прекршајне пријаве.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица извршили су претрес девет станова на подручју Подгорице, власништво Р.З. (35), Р.З. (32), Е.К. (30), Ј.В. (28), С.К. (24), Д.Б. (33), Ф.И. (29) и И.Д. (34).

Претреси станова и других просторија су извршени у координацији са надлежним тужиоцем а након прибављених наредби од стране судије за истрагу.

Наведене активности су резултирале проналаском извјесне количине наркотика, муниције и девет мобилних телефона од којих је један криптовани марке „Блацкберрy“

Због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, Е.К. је лишен слободе и он је уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици.

Против Ф.И. ће Суду за прекршаје бити поднијета прекршајна пријава, сходно Закону о спрјечавању злоупотребе дроге.

Сви одузети предмети ће у даљем току поступка бити предмет одговарајућих вјештачења у Форензичком центру.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?