Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић и генерал Даковић обишли током недјеље касарне у Никшићу, Бару и Голубовцима

Објављено: 30.03.2018. 22:03 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић и вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић, обишли су током ове седмице касарне у Никшићу, Бару и Голубовцима. Том приликом, са припадницима Војске је разговарано о постигнутим резултатима, али и о свим релевантним темама које се тичу њиховог статуса.

Бошковић је припадницима Војске Црне Горе казао да Министарство улаже све напоре у циљу рјешавања свих горућих питања запослених у Војци и Министарству, посебно у домену стамбене проблематике. Он је подвукао да ће Министарство одбране наставити да улаже напоре како би се заокружио процес модернизације Војске, уз равномјерну пажњу за све видове Војске. Три хеликоптера који ће стићи током ове године, значајно ће унаприједити капацитете Ваздухопловства, за потребе копнених снага биће набављена нова лако оклопљена транспортна возила, а у Морнарици ће брзо почети процедуре за третирање пловила у складу са Стратегијским прегледом одбране и осталим националним документима из области безбједности.

Министар је данас у Голубовцима казао да је циљ обиласка касарни стицање реалне слике о стању у Војсци Црне Горе, посебно са аспекта људских ресурса, истичући да ће Министарство тежити да се у том домену структура запослених усагласи са потребама ВЦГ.

Бошковић је током сусрета са војницима и њиховим старјешинама наглашавао да ће кључни критеријум за напредовање у Војсци бити професионални капацитети и радна етика, а да ће униформу са обиљежјима Војске Црне Горе носити само они који су одани темељним црногорским вриједностима.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?