Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Даниловграду отворио водовод Загарач: Настављамо заједно да стварамо услове за квалитетнији живот грађана

Објављено: 01.04.2018. 02:55 Аутор: МПРР

MPRRMPRR

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и предсједник Општине Даниловград Бранислав Ђурановић свечано су данас пустили у рад новоизграђени водовод Загарач са којег ће се уредно и квалитетном водом снабдијевати више од 200 домаћинстава.

У изградњу водовода, у двије фазе, која је била и технички и финансијски захтјевна, уложено је више од 600 хиљада еура, као резултат партнерства Владе, локалне управе и мјештана.

Потпредсједник Владе Милутин Симовић изразио је задовољство да, поводом овог пројекта, има прилику да се поново сретне са вриједним домаћинима, и захвалио се на традиционалном загарачком гостопримству и прилици да са мјештанима овог подручја отвори теме које су за добро грађана Загарача, Даниловграда и Црне Горе.

MPRRMPRR

Осврнуо се и на бројне историјске записе који говоре о часном, јуначком и достојанственом крају, гдје живе људи који су, како је казао, увијек мудро корачали кроз живот и знали, увијек, да се опредијеле у односу на слободарске вриједности. Симовић је подсјетио да је са загарачког камена поријеклом Љубо Савов Ћупић чији је осмјех постао симбол антифашизма, слободољубља и ван граница Црне Горе, Балкана и Европе, што је, како је истакао, најбоља порука и потврда историјског насљеђа овог краја.

Према ријечима Симовића, ововремена порука која се шаље данас из Загарача јесте да овдје станују вриједни домаћини који желе да раде и живе од свог рада, који се враћају ђедовини, који обнављају напуштене куће, активирају имања, подижу нове винограде, винарије... „Водовод који данас отварамо биће најбоји подстицај за све њих, и оне који намјеравају да се врате“, казао је Симовић који је свим Загарчанима честитао на искорацима које су остварили, охрабрио их и позвао да користе издашну и све издашнију подршку Владе.

За потпредсједника је посебно важна чињеница да ће водоводом газдовати локално предузеће Водовод, што ће гарантовати да ће систем бити одржив и да ће домаћини у пуном капацитету користити квалитетну воду. Уједно, овај водовод носи поруку враћања овом крају, с обзиром на капацитет водовода који даје могућност прикључења нових домаћинстава на мрежу.

Симовић је казао да локална управа уз подршку Владе наставља са пројектима изградње воодовода на подручју даниловградске општине. Изразио је увјерење да ће у наредних пар мјесеци свједочити новим искорацима на пројекту водовода за Бандиће и Комане, те да ће се наставити са изградњом других планираних водовода, поново у партнерству - Влада, локална управа и грађани.

„Желим да се захвалим на топлој добродошлици, желим да у наредном периоду наздрављамо управо са загарачком лозовом ракијом и препознатљивим квалитетним загарачким вином, свим новим заједничким побједама, свим нашим заједничким искорацима који ће значити даљи напредак Црне Горе, на добро свих грађана Црне Горе. У то име, спремимо те здравице и овдје у Загарачу, и Даниловграду и цијелој Црној Гори“, поручио је Симовић.

MPRR

У Даниловграду се тренутно реализују инвестиције у износу од 30 милиона еура

Локална управа у Даниловграду примјер је домаћинског, одговорног и мудрог односа према потребама и интересима свих грађана општине, оцијенио је потпредсједник Владе након састанка са руководством Општине, на челу са Браниславом Ђурановићем.

Предсједник општине информисао је потпредсједника Владе да се као резултат одлука којима је унапређен пословни амбијент, кроз смањење пореза и других накнада, тренутно на подручју Даниловграда реализују инвестиције у износу од 30 милиона еура, које ће допринијети одрживој валоризацији потенцијала и отварању нових радних мјеста.

Симовић је оцијенио да је то инвестициони замах којем могу да позавиде и много веће општине, и да је то најбоља потврда да се у Даниловграду домаћински ради, да се креира повољан амбијент за бизнис, привлаче инвеститори и да је то најбољи одговор у односу на потребу Даниловграда и свих општина у Црној Гори, а то су нова радна мјеста.

Посебно важним оцијенио је диверзификацију локалне економије, гдје осим пољопривреде и прераде у том сектору, постоје вриједни пројекти и у другим секторима.

Симовић је оцијенио да постоје и даље потенцијали на бази којих се може допринијети даљем развоју, нарочито у сектору пољопривреде. У том циљу упознао је представнике Општине са новим могућностима подршке из националног буџета и ЕУ фондова, као и друге пројекте и могућности које су на располагању црногорској пољопривреди.



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?