Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Осумњичени за активирање експлозивне направе у Бијелом Пољу идентификовани и лишени слободе у кратком року

Објављено: 03.04.2018. 03:14 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су у кратком року идентификовали и у садејству са службеницима Одјељења безбједности Рожаје лишили слободе И.П. (33) и Х.П. (20), због сумње да су синоћ активирали експлозивну направу у Бијелом Пољу од чијег је дејства настала материјална штета.

Сумња се да су ова два лица синоћ, 01.04.2018. године око 22,40 часова, у Бијелом Пољу, у улици која се налази испред куће у којој је настањен новинар С.С, активирали експлозивну направу. Од дејства експлозивне направе настала су оштећења у већој мјери на возилу марке „Дациа“, београдских регистарских ознака, које је користио И.К, а које је било паркирано на улици. Осим тога, оштећења су настала на потпорном зиду, као и мања оштећења од дејства гелера на два возила и два објекта у близини.

О свему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу, који је квалификовао кривично дјело.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја из чл. 403. ст.2 КЗЦГ.

Трагови и предмети изузети са лица мјеста током увиђаја ће бити вјештачени у Форензичком центру. Полиција ће, у координацији са тужилаштвом, наставити активности у овом предмету.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?