Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар спорта приредио пријем за трофејне ватерполисте: Да дебитују и побиједе, могу само рођени шампиони

Објављено: 03.04.2018. 19:01 Аутор: Министарство спорта

Подорица, 03. 04 2018. - Освајачи трофеја престижног ватерполо Ускршњег турнира “Пет нација”, који од сљедеће године прераста у званично Европско првенство, били су гости министра спорта Николе Јановића, који је у име Министарства спорта, за петнаест најмлађих црногорских ватерполо репрезентативаца, приредио пријем, у част њиховог бриљантног резултата. 


„На десетогодишњицу једног од највећих успјеха у историји црногорског спорта, освајања златне медаље на Европском првенству у Малаги, на којем је црногорска ватерполо репрезентација и дебитовала и побиједила, као наши најмлађи ватерполисти, први пут сте отпутовали на велико медјународно такмичење, први пут бранили боје државе Црне Горе и убједљиво побиједили четири најјаче ватерполо нације у Европи. То могу само, рођени шампиони!” – оцијенио је министар спорта, честитајући им блиставу побједу над Мађарском, Италијом, Србијом и Хрватском, коју су извојевали на турниру, који годинама важи за незванично Европско првенство.
 
Држава посебно жели да афирмише младе перспективне спортисте, поручио је Јановић и нагласио да је то циљ и новог Закона о спорту, који ће, како је казао, јасно препознати и врједновати резултате у млађим категоријама. Министарство спорта, подсјетио је, стипендираће најбоље младе спортисте, додјељујући им статус перспективних.

Ministarstvo sporta


Министар је увјерен, да ће трофејни кадети из Напуља, заједно са златним јуниорима са Малте, бити окосница будуће црногорске ватерполо репрезентације. “И не само да сте са непуних петнаест година показали да знате пут до шампионског трона, већ сте достојанствено и одважно представили своју државу, а свијету послали најљепшу слику о Црној Гори, као земљи спорта, у којој се рађају раскошни спортски таленти”. 


Селектор Вељко Ускоковић, захвалио је министру и Министарству спорта на пријему и подршци, апелујући да се како је рекао “поради на проблематици которског базена, јер једино ширење инфраструктуре гарантује овако добре резултате и у будућности” – закључио је Ускоковић.
Капитен Марко Мршић казао је да је успјех који су постигли плод великог труда и рада који су уложили од првог дана припрема. 


Јановић је у част побједе на престижном Ускршњем турниру “Пет нација”, који се одиграо у Напуљу, од 29. до 31. марта. црногорским кадетским ватерполо репрезентативцима уручио признања за први репрезентативни успјех, са посветом: “Снажимо имиџ наше државе, награђујући сваки допринос у афирмацији Црне Горе, као земље врхунских спортиста”. Признања су добили ватерполисти: Јосип Реицхел, Давид Стевовић, Матија Сладовић, Јован Вујовић, Василије Радовић, Илија Радовић, Лазар Пајовић, Петар Вујошевић, Марко Мршић, Млађан Гопчевић, Млађан Јановић, Данило Радонић, Раде Манојловић, Никола Ивановић и Владан Вукићевић. 


Пријему организованом у хотелу Подгорица, присуствовали су чланови кадетске репрезентације, стручног штаба и руководства Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?