Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: У Херцег Новом лоцирано и лишено слободе лице које се потраживало међународном потјерницом НЦБ Интерпол Москва због преваре већег обима

Објављено: 03.04.2018. 22:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за међународну полицијску сарадњу Интерпол – Еуропол – СЕЛЕЦ, Групе за међународне потраге и екстрадиције су у садејству са службеницима Центра безбједности Херцег Нови, лоцирали и лишили слободе лице које се потраживало по међународној потјерници коју је расписао НЦБ Интерпол Москва.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су, 31.03.2018. године, лоцирали и лишили слободе Д.Д. (44) из Москве, Руска Федерација, за којим је била расписана међународна потјерница НЦБ Интерпол Москва ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку, који се против њега води пред надлежним судом у Москви, због основане сумње да је починио кривично дјело превара већег обима. Он је ово кривично дјело починио, како се сумња, обављајући послове извршног директора Руске кошаркашке федерације, коришћењем свог положаја, и то на начиин што је са још неколико лица основао неколико компанија са којима је уговорио и потписао фиктивне уговоре на штету Руске кошаркашке федерације у износу од око 44 милиона рубаља.

Службеници Одсјека су радећи по предметима међународних потјерница, дошли до индиција да би се горе наведено тражено лице могло крити у Црној Гори на тада непознатој адреси, након чега су вишенедељним заједничким оперативним активностима са службеницима криминалистичке полиције ЦБ Херцег Нови, идентификовали локацију на којој борави Д.Д, након чега је он лишен слободе од стране службеника ЦБ Херцег Нови.

Д.Д. је приведен надлежном судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, који му је одредио екстрадициони притвор.

Слиједи комуникација надлежних органа Црне Горе и Руске Федерације ради изручења овог лица Руској Федерацији.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?