Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Утврђен образац бодовне листе за бодовање пројеката, програма НВО и помоћни образац табеле за израчунавање коначног броја бодова за пројекат, програма НВО

Објављено: 04.04.2018. 19:59 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе је, на основу става 3 члана 8 Уредбе о финансирању пројеката и програма невладиних организација у областима од јавног интереса („Службени лист ЦГ“, број 13 /18) утврдило садржај обрасца бодовне листе за бодовање пројеката, односно програма невладиних организација.

Бодовање пројеката, односно програма које реализују невладине организације у областима од јавног интереса, у складу са Законом о измјенама и допунама Закона о невладиним организацијама  („Службени лист ЦГ“, број 37/17) врши се тако што два независна процјењивача утврђују број бодова за сваки пројекат, односно програм посебно, према мјерилима утврђеним поменутом  Уредбом.

Сваки независни процјењивач сачињава бодовну листу која садржи: број бодова по сваком од мјерила са образложењем, број бодова по сваком од критеријума, укупан број остварених бодова по свим критеријумима, мјесто и датум бодовања и потпис независног процјењивача.

Бодовну листу независни процјењивач доставља комисији коју је, у складу са Законом о невладиним организацијама, образовао орган државне управе надлежан за приоритетну област од јавног интереса, односно област заштите лица са инвалидитетом, за коју се врши расподјела средстава за финансирање пројеката, односно програма невладиних организација.

Коначан број бодова за сваки пројекат, односно програм утврђује се тако што се збир укупног броја бодова два независна процјењивача  дијели са два.

У складу са описаним начином израчунавања коначног броја бодова, Министарство јавне управе је припремило и помоћни образац за израчунавање коначног броја бодова.

Образац бодовне листе за бодовање пројеката, односно програма НВО можете погледати овдје

Помоћни образац табеле за израчунавање коначног броја бодова можете погледати овдје 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?