Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Даниловград: Бошковић и Ђурановић обишли локацију на којој ће се градити зграда за потребе Војске Црне Горе

Објављено: 04.04.2018. 20:36 Аутор: мод

 

Министар одбране, мр Предраг Бошковић, обишао је данас са предсједником Општине Даниловград, Браниславом Ђурановићем локацију Рсојевица, гдје су почели припремни радови за изградњу зграде са 68 станова за потребе припадника Војске Црне Горе.

Министар се захвалио Општини Даниловград на изузетној сарадњи и давању доприноса у рјешавању стамбених питања припадника Војске Црне Горе. Он је завршетак зграде најавио за крај наредне године, истичући да су претходне године стваране правне и материјалне претпоставке да би се кренуло у овај пројекат. Формирана је Стамбена задруга „Одбрана“, док је више од милион еура опредијељено управо за изградњу зграде на Рсојевици, на самом улазу у Даниловград, и у непосредној близини касарне „Милован Шарановић“.

Бошковић је честитао припадницима Војске Црне Горе 4. април, Дан НАТО, захваљујући им се на пожртвованом раду у претходних 12 година и на свему што су учинили како би Црна Гора постала дио најважнијег одбрамбеног војно-политичког савеза у свијету. 

Предсједник Општине Даниловград, Бранислав Ђурановић је казао да почињу радови на једној од највећих и, свакако најљепших зграда у Даниловграду. „Ова Војска припада Црној Гори, тако да смо са великим задовољством изашли у сусрет захтјеву Министарства одбране да на овој изузетној локацији никне зграда за потребе њених припадника“, казао је Ђурановић.

Министар је поводом 4. априла, Дана НАТО, представио јавности капетаницу Сању Пејовић, која ускоро иде на дужност родне савјетнице у Врховну команду Савезничких снага у белгијском граду Монс, на највећу позицију коју је Црна Гора до сада добила у Алијанси.

Капетаница Пејовић је истакла да јој та функција представља велику част и обавезу.

Министар Бошковић и в.д начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић претходно су посјетили касарну „Милован Шарановић“, гдје су имали састанак са представницима јединица које су у њој смјештене, Пјешадијског батаљона, Центра за обуку, Чете специјалних снага и Логистичког батаљона. 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?