Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Претреси на 13 локација које користе БИЛ; одузето оружје, муниција, возила, новац, средства комуникације и други предмети

Објављено: 05.04.2018. 16:46 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су у садејству са службеницима Центра безбједности Херцег Нови и службеницима Посебне јединице полиције, у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Никшићу, извршили претресе на 13 локација у Никшићу које користе безбједносно интересантна лица, чланови организованих криминалних група и њима блиска лица, и том приликом пронашли и одузели оружје, муницију, аутомобиле, новац, средства комуникације и друге предмете.

Наиме, службеници ЦБ Никшић, ЦБ Херцег Нови и ПЈП су, 05.04.2018. године, извршили претресе на 13 локација које користи девет безбједнсоно интересантних лица на територији Општине Никшић, и то: В.Б. (44), В.П. (46), И.В. (35), З.П. (42), А.М. (33), М.Ј. (37), П.К. (40), С.Б. (44) и А.Б. (34).

Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке ЦЗ М88 калибра 9 мм, седам комада муниције истог калибра, пиштољ марке Пиетро Беретта калибра 7.65 мм, шест комада муниције истог калибра и 10 метака калибра 7.62 мм, као и пиштољ марке ЦЗ М70 и 13 метака одговарајућег калибра. Такође претресом су пронађени и одузети један панцирни прслук, метална палица на развлачење и шест мобилних телефона који ће бити предмет даљих провјера. Од једног лица привремено је одузет новац у износу од 3.000 еура ради провјера да ли је стечен вршењем криминалних радњи.

Ради провјера службеници ЦБ Никшић су привремено одузели и четири путничка моторна возила марке “ВW Голф В”, “Јагуар”, „Ранге Ровер“ и „ВW Голф ВИ“.

У службене просторије ради вршења криминалистичке обраде приведено је осам лица.

У вези свих привремено одузетих предмета обавијештен је државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, у консултацији са којим ће се предузимати даље мјере и радње према лицима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?