Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство одбране објавило позив за Љетњи војни камп: Прилика за 45 средњошколаца

Објављено: 05.04.2018. 18:39 Аутор: мод
Министарство одбране објавило је данас јавни позив за учешће 45 средњошколаца на трећем Љетњем војном кампу за младе, који ће од 16. до 29. јула 2018. године бити организован у јединицама Војске Црне Горе, у Колашину и Пљевљима.

Заинтересовани се о општим и посебним условима могу информисати у документу испод текста, гдје се налази и пријавни формулар и формулар за сагласност родитеља, односно старатеља.

Циљ Љетњег војног кампа је да се средњошколци опробају као војници, да кроз активности и дружење развијају осјећај солидарности и другарства, стичу знања о улози и значају Војске Црне Горе у друштву и тиме јачају интересовање за војни позив. Програмом је предвиђена свакодневна обука у разним војним и другим вјештинама: санитетска обука, топографија и такмичење у оријентирингу, руковање наоружањем и гађање, обука у раду са средствима везе, логоровање...

За најбоље полазнике предвиђене су вриједне награде.

Јавни позив је отворен 15 дана од дана објављивања.

Ове године поред 45 црногорскох средњошколаца, на кампу ће бити и петоро из Републике Македоније.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?