Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Лишен слободе осумњичени у полицијској операцији „Шадо“

Објављено: 10.04.2018. 16:25 Аутор: УП
Службеници Покрајинске полиције у Минхену, Савезне Републике Њемачке су у сарадњи са црногорским Одсјеком за међународну полицијску сарадњу Интерпол – Еуропол – Сирене, Групе за циљане међународне потраге, лишили слободе А.Д. (38) из Подгорице, који се потраживао по међународној потјерници коју је расписао НЦБ Интерпол Подгорица а у вези са полицијском операцијом „Шадо“.

Наиме, службеници полиције у СР Њемачкој су у сарадњи са службеницима наше полиције, 05.03.2018. године, лишили слободе А.Д. у Њемачкој по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица која је расписана на основу наредбе Вишег суда у Подгорици ради обезбјеђења присуства овог лица у вођењу кривичног поступка против њега, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, а у вези са полицијском операцијом „Шадо“.

А.Д. је, наиме, један од осумњичених за наведена кривична дјела која су откривена спровођењем ове полицијске операције.

Подсјећамо да је, 29.05.2017. године, реализована полицијска операција „Шадо“, коју су у периоду од априла 2016. године до тог датума, у сарадњи са Специјалним државним тужиоцем, спроводили службеници Сектора криминалистичке полиције – Специјалног полицијског одјељена и Одсјека за борбу против дроге. Службеници Управе полиције МУП-а су, наиме, у координацији и по налогу Специјалног државног тужилаштва, спроводећи координиране мјере и радње не територији више градова, реализовали вишемјесечну операцију под кодним називом „Шадо“ у којој је тада лишено слободе 21 лице. Још седам лица је било обухваћено кривичном пријавом и међу њима је и А.Д. за којим се трагало. Овом полицијском операцијом расвијетљено је и паљење службеног возила које је користио руководилац Одсјека за борбу против дроге, Дејан Кнежевић и лице осумњичено да је починило ово кривично дјело је тада лишено слободе. Разоткривене су двије криминалне групе за које се сумња да су се бавиле продајом наркотика на нашој територји и ван граница наше државе. Заплијењено је укупно 77 килограма марихуане и сканка.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?