Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљена четири кривична дјела из области имовинских деликата

Објављено: 10.04.2018. 19:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности а у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили четрири кривична дјела и то два кривична дјела тешка крађа и два кривична дјела крађа, и том приликом кривичном пријавом процесуирали четири лица због постојања основане сумње да су починила ова кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 17.03.2018. године око 23,30 часова, након примљеног обавјештења да је у току провала дисконта „Пчелица” у улици Вука Караџића, извршили блокаду улица и у близини наведеног објекта уочили непознато лице које се дало у бјекство. Након брзе и ефикасне интервенције службеници ЦБ Никшић су сустигли и лишили слободе К.В. (32) из Никшића. Полицијски службеници су у непосредној близини пронашли три прохромска бурета за пиво, за која је утврђено да су предмет кривичног дјела која су том приликом одузета и враћена власнику. О догађају је обавијештен надлежан државни тужилац који је наложио да му се К.В. приведе на даљу надлежност због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа.

Надаље, полицијски службеници ЦБ Никшић су расвијетлили кривично дјело тешка крађа које је почињено 25.02.2018. године и том приликом идентификовали и лишили слободе А.С. (42) из Никшића. Он је ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је са паркинг простора отуђио пмв марке „ВW Голф ИИ“ херцегновских регистарских ознака у власништву Д.Р. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио се против А.С. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа. Полицијски службеници су отуђено ауто пронашли на отпаду секундарних сировина и оно је враћено власнику.

Службеници ЦБ Никшић су расвијетлили кривично дјело крађа почињено 14.03.2018. године на штету М.Н. и том приликом идентификовали и лишили слободе М.Ј. (29) из Никшића. Он је ово кривично дјело, сумња се, починио на начин што је од оштећене, која се налазила на свом радном мјесту, отуђио новчаник у којем су се налазила лична документа и 115 еура. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против М.Ј. поднесе кривична пријава у редовном поступку. Отуђени новчаник је пронађен и враћен власнику.

Такође, службеници ЦБ Никшић су расвијетлили и кривично дјело крађа почињењено на штету малољетног лица, 30.01.2018. године и том приликом идентификовали и лишили слободе М.К. (19) из Никшића. Он је наведеног датума, сумња се, са игралишта ОШ ,,Браћа Лабудовић”отуђио мобилни телефон марке „Самсунг Галаxy А5“. О догађају је обавијештен државни тужилац који је наложио да се против овог лица поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа. Отуђени мобилни телефон је пронађен и враћен власнику.

Надаље, службеници ЦБ Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, идентификовали лице које је запалило пиротехничко средство на фудбалској утакмици између ФК „Сутјеска“ из Никшића и ФК „Будућност“ из Подгорице, која је одиграна 04.04.2018. године. Против Ћ.Т, навијача из Подгорице, је 05. априла је надлежном Суду за прекршаје поднијета прекршајна пријава због извршеног прекршаја из члана 30 став 1 тачка 6 Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама. Ћ.Т. је лишен слободе и уз захтјев за покретање прекршајног поступка приведен судији Суда за прекршаје Подгорица – Одјељење у Никшићу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?