Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада утврдила Приједлог Закона о заштити и здрављу на раду*

Објављено: 10.04.2018. 20:47 Аутор: мрсс

Влада Црне Горе је на 71. сједници, одржаној 05.04.2018. године утврдила Приједлог Закона о измјенама и допунама Закона о заштити и здрављу на раду.*

Измјенама се домаће законодавство усаглашава са директивама Савјета Европе и Европског парламента које се односе на мјере за подстицање побољшања сигурности и здравља запослених на раду и минималне захтјеве за заштиту и здравље на раду на привременим или покретним градилиштима, као и са стандардима Међународне организације рада. 

Проширивањем обавеза пројектанта и инвеститора, прописује се обавеза одређивања једног или више координатора за заштиту и здравље на раду када радове изводе или је предвиђено да их изводе два или више извођача. Инвеститор мора да одреди координатора/координаторе за заштиту и здравље на раду посебно за фазу израде пројекта и посебно за фазу извођења радова. 

У дискусији је констатовано да ће доношење Закона допринијети подизању нивоа заштите и здравља на раду кроз законску обавезу и одговорност релевантних субјеката у радној средини.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?