Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић: Касарна „Маслине“ - будући центар црногорских безбједносних снага

Објављено: 11.04.2018. 20:18 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић обишао је данас са градоначелником Подгорице, Славољубом Стијеповићем, касарну „Маслине“, на чијем простору ће у перспективи бити смјештене све значајне институције црногорског система одбране, али и комплетних црногорских безбједносних снага.
 
Бошковић је подсјетио да је Влада Црне Горе простору који обухвата ова подгоричка касарна, од око 350 хиљада квадратних метара, у којој је некада било смјештено око 6.000 војника ЈНА, додијелила статус специјалне намјене за потребе безбједносних снага. 

Он је прецизирао да се у „Маслине“ прије свега, планира измијештање Генералштаба и Министарства одбране, имајући у виду да садашње здање у којем су смјештене ове двије институције, ни просторно ни безбједносно не задовољава неопходне стандарде.

„Поред Војно-медицинског центра, на крају ћемо створити услове да се овдје формира и командни центар безбједносних снага, са блоком у којем би били смјештени и војници на добровољном служењу војног рока, у складу са новим Законом о војсци“, најавио је министар Бошковић, наглашавајући да је ријеч о најрационалнијем рјешењу, имајући у виду већ постојећу инфраструктуру. 
 
Средства ће бити обезбијеђена из редовног буџета Министарства одбране, док ће одлуку о намјени здања у којем су сада смјештени Министарство одбране и Генералштаб, донијети титулар, Управа за имовину, односно Министарство финансија, нагласио је министар Бошковић.

Градоначелник Стијеповић је истакао да је Главни град свјестан да чланство у НАТО подразумијева поштовање одређених безбједносних услова и стандарда, те да ће подржати потребе Министарства одбране.

„Општина Подгорица биће кооперативна и оперативна по питању законом предвиђених обавеза. Наш је приоритет да се овај пројекат што прије реализује“, казао је Стијеповић. 

Министар Бошковић и в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић, претходно су разговарали са припадницима јединица Војске Црне Горе које су смјештене у касарни „Маслине“, Логистичког батаљона и Чете војне полиције.

mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?