Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиције двије државе у заједничкој акцији: На територији Црне Горе пронађено око 100 кг сканка; на територији Албаније лишено слободе осумњичено лице

Објављено: 12.04.2018. 00:55 Аутор: УП
Службеници црногорске и албанске полиције данас су извели заједничку координирану акцију. Ова сарадња резултирала је проналаском и запленом око 100 килограма сканка на нашој територији и лишењем слободе лица за које се сумња да је сканк претходно прокријумчарило у Црну Гору на албанској територији.

Наиме, службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи су данас, на основу сарадње са службеницима граничне полиције Албаније, у приобалном дијелу Скадарског језера, у реону мјеста Божај, пронашли 97 кг материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк.

Службеници ОГБ Тузи су дрогу пронашли јутрос око 08,30 часова, поступајући на основу оперативних сазнања која су добили од колега из Албаније. Претрагом терена, у реону мјеста Божај, испод магистралног пута су у жбуњу пронашли сакривена четири црна већа ПВЦ џака обмотана провидном ПВЦ фолијом у којима се налазило укупно 97 кг материје биљног поријекла, тамнозелене боје, за коју се сумња да се ради о опојној дроги марихуана типа сканк. У непосредној близини џакова са сканком, на обали језера, полицијски службеници су пронашли и лимено пловило, дужине око пет метара које је, како се сумња, коришћено за кријумчарење поменутих џакова са сканком преко Скадарског језера, из Албаније у Црну Гору.

Службеници граничне полиције Албаније су, предузимајући даље мјере и радње, а на основу података које су колеге из Црне Горе размијениле са њима, на њиховој територији лишили слободе лице, албанског држављанина, за које се сумња да је починило наведено кривично дјело.

Сканк је предат службеницима Одсјека за борбу против дроге наше Управе полиције ради даљег поступања. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Сканк ће бити упућен у Форензички центар ради вјештачења. Сарадња граничних полиција Црне Горе и Албаније на овом предмету се наставља.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?