Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић приликом радне посјете Никшићу представиће ИПАРД позив за подршку прерађивачком сектору

Објављено: 12.04.2018. 19:09 Аутор: МПРР
Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, са сарадницима, боравиће у петак, 13. априла, у радној посјети општини Никшић.

Потпредсједник Симовић, заједно са предсједницима општина Никшић и Даниловград, Веселином Грбовићем и Браниславом Ђурановићем уручиће пољопривредним произвођачима из те двије општине рјешења о додјели подршке коју су остварили по јавним позивима за куповину механизације и унапређење квалитета сировог млијека, кроз Агробуџет за 2018. годину.

Такође, присутним пољопривредним произвођачима биће презентиран Програм подршке Абу Даби Фонда развоју пољопривреде Црне Горе (АДМАС) који се реализује по новом приступу по којем је имплементациона јединица Инвестиционо – развојни фонд. Тим поводом, присутнима, ће се обратити и предсједник Одбора директора ИРФ-а Зоран Вукчевић.

У наставку посјете Никшићу, у Технополису ће бити одржана презентација ИПАРД јавног позива за додјелу бесповратне подршке преради у сектору пољопривреде. Осим потпредсједника Симовића, потенцијалним корисницима ИПАРД подршке за прераду обратиће се и представник Делегације ЕУ у Црној Гори.

Агенда посјете:

10:00х - Додјела рјешења за подршку набавци механизације и мљекарске опреме (Општина)

- Презентација Програма подршке АДМАС (Општина)

12:00х - Представљање ИПАРД јавног позива за прераду (Технополис)

Позивамо представнике медија да испрате ове догађаје.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?