Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пљевља: Пронађена марихуна, спид, оружје и муниција; осумњичени лишен слободе

Објављено: 12.04.2018. 19:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче у садејству са службеницима Центра безбједности Пљевља, поступајући на основу оперативних информација, извршили претрес на једној локацији и том приликом пронашли и одузели марихуану, спид, оружје, муницију и остале предмете. Осумњичени је лишен слободе.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Пљевља су, 11.04.2018. године око 14,40 часова, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Пљевљима, извршили претрес стана и других просторија које користи М.Т. (26) из Пљеваља. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели четири пвц паковања у којима се налазило више мањих замотуљака са садржајем биљне материја тамнозелене за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 98,4 грама, два пвц паковања у којима се налазила прашкаста материја бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога спид тежине 98,1 грам, 51 комад таблета трамадол, два комада таблета ксалол, једну таблета дијазепам као и дигиталну вагу за прецизно мјерење.

Такође приликом претеса наведене локације, пронађено је:
- пушка М-48,
- ваздушна пушка ЦЗ, М-56,
- малокалибарска муниција, 19 комада,
- муниција разног калибра, 66 комада,
- патрони ловачке пушке, 13 комада, и амбалажа са куглицама и капислама,
- гумена палица,
- двије дрвене палице ручне израде,
- два двоглед и
- више предмета за које ће се у наредном периоду извршити провјере и установити да ли потичу из кривичног дјела крађа.

Пронађена опојна дрога, оружје и остали предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву Бијелом Пољу који је наложио да се М.Т. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних материја. Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима наложио је да му се предмет везан за оружје достави на оцјену и да ће се накнадно изјаснити о квалификацији кривичног дјела.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?