Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Одузети оружје, муниција, експлозивна средства и материје и возило Хамер; једно лице лишено слободе

Објављено: 12.04.2018. 20:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица данас су, предузимајући мјере и радње на контроли безбједносно интересантних лица и расвјетљавању кривичних дјела почињених у претходном периоду, лишили слободе једно лице осумњичено за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а од којег су одузели оружје, муницију и експлозивна средства и материје. Осим тога, ради провјере, од другог лица одузето је возило „Хуммер“ ради провјере јер га је, како се сумња, користило више безбједносно интересантних лица.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су јутрос, поступајући на основу оперативних података, по прибављању наредбе од стране судије за истрагу Основног суда у Подгорици, извршили претрес стана и других просторија које користи Б.К. (46) из Подгорице.

Приликом извршеног претреса породичне куће, пронађене су ловачка пушка марке „Бајкал“, калибра 12 гаx3, и малокалибарска пушка марке „Брно“, са оптичким нишаном, за које ово лице има издат оружни лист, али их није складиштило сходно Закону о оружју.

Даљим претресом помоћних објеката пронађени су: 73 електронске детонаторске каписле, спорогорећи штапин дужине 11,30 метра, реденик – опасач са 26 метака ловачке муниције и седам метака ловачке муниције у илаглном посједу.

Наведени предмети су изузети са лица мјеста а о догађају је упознат државни тужилац у ОДТ у Подгорици који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Б.К. је по налогу тужиоца лишен слободе и биће, уз кривичну пријаву, спроведен тужиоцу, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица, извршили контролу теренског возила марке „Хуммер“ (Хамер), подгоричких регистарских ознака, којим је управљао Н.С. (24) из Подгорице. С обзиром да постоји сумња да је у претходном периоду наведено возило коришћено од стране више безбједносно интересантних лица, ово возило је привремено одузето ради вршења даљих провјера.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?