Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена на Медитеранском сајму туризма (МТФ)

Објављено: 13.04.2018. 15:45 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

На Медитеранском сајму туризма (МТФ) у Тирани, Министарство одрживог развоја и туризма, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе и партнерима, представило је туристичку понуде Црне Горе.

Црногорску делегацију предводио је Ћазим Хоџић, в.д. генералног директора Директората за развој туристичке дестинације и туристичку инфраструктуру у Министарству одрживог развоја и туризма. Хоџић је одржао неформални сасатанак са Бленди Клосијем министром Министарства туризма и животне средине Албаније и његовим сарадницима, као и са представницима туристичке привреде Албаније и региона.

Током наведених састанака, изражена је спремност за даље унапређње заједничке сарадње у области туризма између Црне Горе и Албаније са посебним акцентом на заједнички наступ према трећим тржиштима.

Посјетиоцима нашег штанда пренијета је порука да Црна Гора спремно чека почетак нове туристичке сезоне, као и да је отворена и сигурна за све посјетиоце са свих тржишта. Такође, присутни су имали прилику да се детаљније упознају са новинама које их очекују током предстојеће сезоне, а које су углавном везане за путну инфраструктуру, као и са убрзаном динамиком преласка границе током сезоне, специјалном понудом са повољностима, понудом за активни одмор, као и конкурентним цијенама.

Сајам је одржан у периоду 6 - 7. април у Тирани. На црногорском штанду туристичку понуду представиле су локалне туристичке организације Подгорице, Улциња, Будве и Колашина, „Аqуа Парк Будва“, Институт „Др Симо Милошевић“ и велики број привредника из Црне Горе.

Као што је познато, Црну Гору сваке године посјети велики број туриста из Албаније и њихов број сваке године биљежи раст те овакви сајмови свакако представљаљу одличну прилику за одржавање добре комуникације са туристичким привредницима Албаније и окружења, као и потенцијалним туристима.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?