Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена у Риму у оквиру пословне радионице за представнике туристичке привреде

Објављено: 13.04.2018. 15:52 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

На иницијативу националног авио превозника Монтенегро- Аирлинес-а и црногорске туристичке привреде, Национална туристичка организација Црне Горе организовала је, у сриједу 11. априла, пословну радионицу у Риму, у циљу подстицања раста туристичког промета са тржишта Италије.

Радионица је била прилика за учеснике из Црне Горе (представнике локалних туристичких организација Котора, Херцег Новог и Подгорице, националне авиокомпаније Монтенегро Аирлинес-а и хотела Хунгуест Сун Ресорт, Маестрал Ресорт & Цасино, Верде и Хилтон Подгорица) да успоставе контакте и преговарају са потенцијалним партнерима из Италије о куповини услуга и пакет аранжмана за наредну туристичку сезону.

Одржани су бројни састанци са представницима италијанских тур-оператора и медија, међу којима: Авец Тоуроператор, ЦРАЛ НГИ, Еастланд, Ентертравел, Јоллy Интернатионал, Марцополо, Мастервацанзе, Россини Травел, Виаггиаре ин пенсионе, Беверлy Вацанце, Схираз Травел, Травел qуотидиано,ТИД пресс, Терре Д’Еуропа и други, који су исказали велико интересовање за нашу дестинацију, па се у наредном периоду може очекивати повећање туристичког промета са овог тржишта.

Да је интересовање италијанских туриста за Црну Гору у порасту говори и податак да Монтенегро Аирлинес, поред редовног саобраћаја ка Риму, ове године има и чартер летове из Палерма, Напуља и Барија.

У оквиру пословне радионице, одржана је и презентација актуелне туристичке понуде наше дестинације, којој су присуствовали и представници Амбасаде Црне Горе у Риму, као и представници италијанских медија.

Организација пословних радионица за представнике туристичке привреде Црне Горе показала се као веома успјешан модел за успостављање контаката са заинтересованим тур-операторима са емитивних тржишта, те се очекује да и ова радионица резултира одлуком већег броја италијанских туроператора да у своје каталоге уврсте аранжмане за Црну Гору од наредне туристичке сезоне.


ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?