Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Дамјановић на конференцији „Смарт Специалисатион анд Тецхнологy Трансфер ас Инноватион Дриверс фор Регионал Гроwтх“ у Софији

Објављено: 13.04.2018. 16:38 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић учествоваће на конференцији високог нивоа „Смарт Специалисатион анд Тецхнологy Трансфер ас Инноватион Дриверс фор Регионал Гроwтх“ (Паметна специјализација и трансфер технологија као иновациони покретачи за регионални раст), која се одржава 3. и 4. маја у Софији, у организацији Генералног Директората за заједничка истраживања Европске комисије, а под покровитељством предсједавања Бугарске Савјетом Европске Уније.

Министарка ће бити гост на панелу под називом "Могуц́ности и изазови у региону: пут ка иновацијама", на којем учествује и Европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу гдин Јоханес Хан. Сесијом ће предсједавати Цхристиан Даниелссон, генерални директор Директората за преговоре о сусједству и проширењу (ДГ НЕАР) из Европске комисије.

На панелу учествују и: Екатерина Захариева, замјеница премијера Бугарске за судска питања и министра спољних послова Бугарске, Лилyана Павлова, министарка за Предсједавање Бугарске Савјетом Европске уније, Ницхолас Бурнет, министар за истраживања и иновације Румуније, Младен Шарчевић, министар за образовање, науку и технолошки развој Србије, Линдита Николла, министарка образовања, спорта и младих Албаније, Елвира Дилберовић, министарка образовања и науке Босне и Херцеговине, Кресхник Бектесхи, министар економије Македоније и Схyqири Бyтyqи, министар образовања, науке и технологије Косова.

Конференција ц́е окупити креаторе политика, научнике и представнике власти, који ће у дискусијама разматрати могуц́ности и изазове за Европу, а посебно југоисточну Европу, укључујуц́и и западни Балкан, у истраживању и његовој повезаности са предузец́има, развојем, образовањем, запослењем и иновацијама.

Након представљања иновативног окружења у Европи, учесници ц́е дебатовати о добрим праксама и кључним факторима успјеха, како би се инспирисале земље, регије и заинтересоване стране спремне да искористе потенцијал паметне специјализације, трансфера технологије и дигиталне трансформације.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?