Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

МУП ажурно и правовремено обавјештава о свакој промјени у бирачком списку која се односи на упис бирача

Објављено: 13.04.2018. 22:10 Аутор: МУП
Поводом саопштења НВО МАНС од 13.04.2018. године, у којем се наводи да бирачи на предстојећим изборима неће знати гдје могу да гласају због великог броја промјена у бирачком списку, Министарство унутрашњих послова обавјештава сљедеће:

О свакој промјени у бирачком списку која се односи на упис бирача - измјену, допуну или исправку неког податка о бирачу, или о промјени бирачког мјеста на којем бирач гласа- Министарство унутрашњих послова, у складу са Законом, писаним путем обавјештава бирача о извршеној промјени. Такође, Министарство унутрашњих послова је за предстојеће предсједничке изборе, посредством Поште Црне Горе, упутило позиве грађанима у којима је наведено бирачко мјесто, адреса бирачког мјеста, као и број под којим је бирач уписан у бирачки списак.
У циљу информисања бирача, МУП је успоставио и портал www.бираци.ме, као и цалл центар са јединственим бројем 19820, који је бесплатан и доступан за све кориснике мобилне и фиксне телефоније у Црној Гори. Посредством ових сервиса грађани могу провјерити да ли су уписани у бирачки списак и на којем бирачком мјесту гласају. Увид у чињеницу уписа у бирачки списак грађани могу извршити и лично, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош), сваког радног дана у просторијама подручних јединица и филијала за грађанска стања и личне исправе.

Сходно наведеном, Министарство унутрашњих послова предузело је све активности, у дијелу своје надлежности, у складу са законским прописима, у циљу тачног и правовременог информисања грађана о насталим промјенама у бирачком списку.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?