Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тиват: Полицијски службеници интензивно раде на утврђивању узрока пожара на пмв које користи канцеларија Заштитника имовинско – правних интереса

Објављено: 14.04.2018. 03:32 Аутор: УП
Због великог интересовања за наведену тему обавјештавамо вас сљедеће:

Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Тиват предузимају мјере и радње у циљу утврђивања узрока пожара који је настао на путничком моторном возилу које је на задужењу и коришћењу канцеларије Заштитника имовинско – правних интереса Црне Горе. Изузети трагови и докази биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Наиме, ОБ Тиват је, 13.04.2018. године око 01.20 часова, пријављено да је дошло до пожара на пмв марке „ВW Голф ВИ“ подгоричких регистарских ознакау насељу Думидран. О догађају је одмах обавијештена надлежна Служба заштите и спашавања, која је локализовала пожар, а на лице мјеста изашли су полицијски службеници ОБ Тиват, ради обезбјеђења лица мјеста и вршења увиђаја.

На лицу мјеста је констатовано да је дошло до пожара на путничком моторном возилу које је на задужењу и коришћењу канцеларије Заштитника имовинско – правних интереса Црне Горе. Пожар је настао на предњој десној страни испод хаубе возила, након чега је захватио и унутрашњост возила.

На лицу мјеста изузети су трагови ради потребних вјештачења и утврђивања узрока настанка пожара. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору, који је наложио предузимање потребних службених радњи као и излазак надлежног вјештака на лице мјеста.

Извршеним провјерама је утврђено да је возило претходног дана паркирао на мјесту гдје је настао пожар, возач запослен у канцеларије Заштитника имовинско – правних интереса Црне Горе. Возило се користи за службене потребе канцеларије Заштитника из Котора, за више службеника.

На основу прибављених обавјештења од лица која користе возило и на основу изјаве возача који већ више година управља са наведеним возилом, утврђено је да су раније пријављени одређени кварови у функционисању возила, што може указивати и да је дошло до самозапаљења возила.

Са лица мјеста су изузети трагови који ће бити упућени у Форензички центар ради вјешрачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?