Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава:Конференција „Изазови у сусрет примјене новог Закона о државним службеницима и намјештеницима“

Објављено: 17.04.2018. 16:00 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе у сарадњи са Управом за кадрове, организује конференцију „Изазови у сусрет примјене новог Закона о државним службеницима и намјештеницима“ у сриједу 18. априла 2018. године.

Конференција ће се одржати у хотелу „Сплендид“ у Бечићима, са почетком у 9:30 часова.

У уводном дијелу Конференције говориће Горан Јоветић, државни секретар Министарства јавне управе, Аиво Орав, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори, Светлана Вуковић, директорица Управа за кадрове и Лутз Кобер, директор Ханнс Сеидел Стифунг за Србију и Црну Гору.

Циљ организовања конференције је представљање новог Закона о државним службеницима и намјештеницима, као и изазови код примјене у наредном периоду. Унапређење службеничког система ће бити у фокусу, не само на централном нивоу, већ и на локалном нивоу кроз нови Закон о локалној самоуправи. Такође, учесници ће имати прилику да се упознају са службеничким системом Републике Србије и системом управљања људским ресурсима у Републици Кореји.

На конференцији, која се одржава 18. И 19. априла учешће ће узети и представници СИГМА-е, који ће указати на резултате спроведене анализе и истаћи будуће изазове код професионализације високо руководног кадра у државној управи Црне Горе.

Агенду Конференције можете преузети овдје

Министарство јавне управе

Управа за кадрове

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?