Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Министарке Секулић и Прибиловић на Дигиталном самиту Западног Балкана у Скопљу

Објављено: 17.04.2018. 17:54 Аутор: Министарство економије
Министарка економије Драгица Секулић и министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествоваће на Дигиталном самиту Западног Балкана, који ће се 18. и 19. априла одржати у Скопљу.

Министарка Секулић учествоваће на панелу предсједника влада шест држава Западног Балкана „Повезивање WБ6 у пан-европско дигитално тржиште“, на којем ће говорити о стратешким циљевима Владе Црне Горе у области информационо-комуникационих технологија (ИКТ).

Панел шефова влада ће бити прилика да министарка Секулић презентује напоре Владе у стварању услова за динамичан развој мрежа нове генерације, унапређењу регионалне повезаности, политике спектра, роминга, е-услуга и широке примјене ИКТ у раду јавне управе, привредним активностима и друштва у цјелини.

Министарка Прибиловић представиће досадашње резултате Црне Горе у оквиру панела „Повјерење и сигурност“, на тему регионалног и међународног партнерства за безбједан и сигуран сајбер простор. На панелу ће се дискутовати о спремности држава за реаговање у сајбер простору региона, као и о стању хармонизације законских оквира у области сајбер безбједности у Западном Балкану.

Први Дигитални самит Западног Балкана окупиће представнике влада из региона и земаља чланица Европске уније (ЕУ) које учествују у Берлинском процесу, представнике Европске комисије (ЕК), Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ), као и представнике информатичке индустрије и фирми које се баве информационим технологијама, академску заједницу и младе – са циљем остваривања конкретних резултата у погледу дигиталне платформе за размјену идеја и приједлога.
 
У оквиру Дигиталног самита у Скопљу биће организовани састанци, округли столови, панел дискусије и изложбени сајам (ЕXПО). 

ЕXПО представља јединствену прилику компанијама у дигиталној индустрији да представе своје иновативне производе и услуге, али и да се повежу са потенцијалним партнерима, који ће узети учешће на Самиту.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?