Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Цетиње: Контрола безбједносно интересантних лица; одузето укупно осам пмв

Објављено: 18.04.2018. 19:47 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, у наставку активности које се предузимају на расвјетљавању тешких кривичних дјела и превенције криминалитета, одузели шест возила која користе безбједносно интересантна лица и њима блиска лица лица, ради провјере. Такође, службеници ОБ Цетиње су, поступајући по планским активностима, контролисали укупно 33 безбједносно интересантна лица, и том приликом код два лица пронашли и одузели марихуану. Одузета два пмв ради провјере.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, у временском периоду од 09.04. до 16.04.2018. године, одузели шест возила која користе безбједносно интересантна лица и њима блиска лица лица. Полицијски службеници су возила одузели ради криминалистичких провјера. Полицијски службеници су, предузимајући мјере и радње у циљу појачане активности контроле безбједносно интересантних лица, извршили контролу и привремено одузели: од безбједносно интересантног лица Ж.Б. (45) пмв марке „Ауди А8“ (блиндирано) подгоричких регистарских ознака; од безбједносно интересантног лица Д.М. (28) пмв марке „Мерцедес“, подгоричких регистарских ознака; од безбједносно интересантног лица Д.Ђ. (30) пмв марке „Ауди А6“, подгоричких регистарских ознака; од С.Н. (24) пмв „Хуммер“, подгоричких регистарских ознака; од безбједносно интересантног лица Д.Ч. (36) „Рено Сениц“, тиватских регистарских ознака и од безбједносно интересантног лица М.М. (30) пмв марке „БМW М5“ цетињских регистарских ознака.

Надаље, службеници ОБ Цетиње су јуче, 17.04.2018. године, поступајући сходно оперативним сазнањима, у Булевару црногорских јунака, вршили контролу безбједносно интересантних лица. Приликом контроле безбједносно интересантних лица А.М. (22) и Р.Н. (25), оба из Цетиња, полицијски службеници су код А.М. пронашли биљну материју тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је ће се накнадно изјаснити о квалификацији дјела.

Такође, службеници ОБ Цетиње су ради провјера одузели два путничка моторна возила од два безбједнсоно интересантна лица М.Р. и М.Ф, оба из Цетиња. Једно од ових моторних возила је блиндирано возило. На територији Општине Цетиње полицијски службеници су контролисали 33 безбједносно интересантна лица и том приликом санкционисали осам лица.

Службеници ОБ Цетиње су претходно, 02.04.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнања, на магистралном путу Цетиње – Будва, у мјесту Заграбље, зауставили пмв марке „ВWГолф ИИ“, подгоричких регистарских ознака којим је управљао малољетни Р.П. (17) из Бара, док су се у возилу налазила малољетна лица К.Л (16) из Подгорице и А.А. (15) из Берана. Контролом возила, полицијски службеници су пронашли 63 кутије цигарета разних марки, 30 паковања жвака и нож на расклапање. Након даљих провјера, полицијски службеници су дошли до сумње да је наведено возило отуђено на територији Општине Подгорица, као и да су пронађене ствари, како се сумња, отуђене у насељу Маслине, из трговинских објеката „Арома“ и „Идеа“.

Лица су предата службеницима ЦБ Подгорица на даље поступање.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?