Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Плав: Пронађено и одузето око килограм марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 19.04.2018. 20:57 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима Одјељења безбједности Плав данас, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Вишег суда у Бијелом Пољу, извршили претресе на три локације. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели око килограм марихуане, оквир и муницију од аутоматске пушке и тзв. дробилицу са остацима опојне дроге.

Наиме, службеници Одсјека и ОБ Плав су, 19.04.2018. године, око 07,00 часова, извшили претрес на три локације које користе Ш.К. (51) из Плава, Ј.М. (28) из Гусиња и К.Ђ. (48) из Плава. Претресом куће коју користи Ш.К. полицијски службеници су пронашли и одузели биљну материју тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине од 1003,4 грама, оквир од аутоматске пушке и двије чауре од аутоматске пушке.

Претресом куће и путничког моторног возила које користи Ј.М. полицијски службеници су пронашли и одузели тзв. дробилицу са остацима биљне материје зелене боје налик на опојну дрогу маорихуана, док претресом локације коју користи К.Ђ. полицијски службеници нису пронашли предмете који се сходно ЗКП-у могу одузети.

Опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се Ш.К. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Такође, полицијски службеници су против Ј.М. поднијели прекршајну пријаву у редовном поступку због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Овом запленом од стране службеника Одсјека и ОБ Плав сузбијен је још један ланац уличне продаје опојне дроге марихуана на територији општина Плав и Гусиње.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?