Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена на Сајму туризма у Приштини

Објављено: 20.04.2018. 17:06 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Ministarstvo održivog razvoja i turizma 

На сајму туризма и спорта „Тоурисм & Спорт у Приштини“, Министарство одрживог развоја и туризма у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе и партнерима представило је туристичку понуде наше земље.

Црногорску делегацију предводи Ћазим Хоџић, в.д. генералног директора Директората за развој туристичке дестинације и туристичку инфраструктуру у Министартству одрживог развоја и туризма. Хоџић је имао уводно излагање на отварању сајма и том приликом изразио задовољство чињеницом да је број туриста са Косова сваке године у порасту те позвао грађане Косова да своје одморе проведу у Црној Гори. Такође, наглашено је да су активности на припреми љетње сезоне у завршној фази, као и да је Црна Гора отворена и сигурна за посјетиоце са свих тржишта.

Посјетиоцима нашег штанда пренијета је порука да Црна Гора спремно чека почетак нове туристичке сезоне. Такође, присутни имају прилику да се детаљније упознају са новинама које их очекују током предстојеће сезоне, а које су углавном везане за путну инфраструктуру, убрзаном динамиком преласка границе током сезоне, специјалном понудом са повољностима, понудом за активни одмор, као конкурентним цијенама.

Сајам се одржава 19. и 20. априла у Приштини. На црногорском штанду туристичку понуду представљају локалне туристичке организације Улциња, Будве и Тивта као и велики број привредника из Црне Горе.

Црну Гору је 2017. посјетило 46.948 туриста са Косова, односно 21 одсто више у односу на годину раније, који су остварили 255.117 ноћења, односно 26.43 одсто више у односу на 2016.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?