Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Пронађен хероин; два лица лишена слободе

Објављено: 20.04.2018. 16:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче у садејству са службеницма Центра безбједности Бар и службеницима Сектора граничне полиције са полицијским псом за откривање дрога, а поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес на једној локацији и том приликом пронашли и одузели око 28 грама опојне дроге хероин. Два лица су лишена слободе.

Наиме, службеници Одсјека, ЦБ Бар и СГП су, 19.04.2018. године, поступајући на основу оперативне информације да се из једног стана свакодневно врши продаја опојне дроге хероин већем броју лица на подручју Општине Бар, извршили претрес стана који користи безбједносно интересантно лице И.Ц. (37) из Бара и лице које је његов сродник Ј.Ц. (70) из Бара. Приликом претреса, полицијски службеници су пронашли и одузели пвц кесицу са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин тежине 28,1 грам, прашкасту материју расуту по столу масе 0,4 грама и више средстава комуникације са СИМ картицама. Ј.Ц. је, када је угледала полицијске службенике, покушала да уништи предмет кривичног дјела, на начин што је поцијепала једну пвц кесицу са садржајем прашкасте материје, неутврђене количине, и почела да је просипа у судоперу и полива водом, у чему су је спријечили полицијски службеници и од ње одузели кесицу у којој је остало наведених 28,1 грам материје за коју се сумња да је хероин.

Пронађена и одузета опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се И.Ц. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док је за Ј.Ц наложио да се лиши слободе због сумње да је починила кривично дјело спрјечавање доказивања.

Такође, приликом претреса, И.Ц. је полицијским службеницима, који су вршили претрес, упутио озбиљне пријетње да ће их напасти у вршењу службене дужности. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је овај догађај квалификовао као кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?