Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У понедјељак Јавни позив за пријављивање експерата из Црне Горе и иностранства за листу експерата за акредитацију студијских програма односно реакредитацију установа високог образовања

Објављено: 20.04.2018. 18:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања објавиће у понедјељак 23. априла Јавни позив за пријављивање експерата из Црне Горе и иностранства за листу експерата за акредитацију студијских програма односно реакредитацију установа високог образовања.

Заинтересовани експерти треба да доставе попуњени формулар у року од 15 дана од дана објављивања Јавног позива, тачније до 08. маја 2018. године до 15х. Критеријуми за избор експерата који би се нашли на листи експерата су између осталог посједовање научног, односно академског звања, призната експертиза и усавршавање, учешће у релевантним пројектима, искуство у обезбјеђењу квалитета високог образовања и сл.

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања ће на основу пријава формирати и на својој интернет страници објавити листу ескперата у року од осам дана од истека рока за пријављивање.

Влада Црне Горе је основала Агенцију за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања на сједници у новембру 2017. године. Први корак у обезбјеђењу квалитета високог образовања јесте управо избор експерата који ће имати важну улогу у оцјени студијских програма, односно њиховој акредитацији. У складу са својом мисијом “квалитетом високог образовања до благостања”, Агенција ће креирати репрезентативну листу домаћих и иностраних експерата.

Детаљније информације у вези са Јавним позивом могу се добити на web страници Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања www.акво.гов.ме или путем емаил адресе инфо@акво.гов.ме.

Текст Јавног позива као и формулар за пријаву можете погледати на линку www.акво.гов.ме.

 

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?