Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тиват: Акција Бока: Након добијених резултата вјештачења и сагледавања документације поднијета кривична пријава против осумњиченог за два кривична дјела

Објављено: 20.04.2018. 20:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Тиват су, након добијених резултата вјештачења и сагледавања цјелокупне документације која је прикупљена у оквиру једне од активности оперативног штаба „Бока“, надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против В.Б. (49) из Тивта, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело недозвољена трговина.

Наиме, службеници Управе полиције су, 19.01.2018. године, у оквру активности које су спровођене у склопу оперативног штаба „Бока“, извршили претресе на више локација на подручју Тивта. Приликом претреса стана и других просторија које користи В.Б пронађено је и одузето 2 пиштоља и 117 комада муниције и око 1200 комада различитих врста наочара вриједности више десетина хиљада еура, за које В.Б. није посједовао документацију о поријеклу.

На основу спроведених вјештачења и сагледавања цјелокупне документације која је прикупљена поводом претходно описаних активности, државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору је наложио да се против В.Б. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело недозвољена трговина. Службеници ОБ Тиват су, 18.04.2018. године, државном тужиоцу у ОДТ у Котору поднијели кривичну пријаву против овог лица.

Осим наведеног, Министарству унутрашних послова – Филијали за управне унутрашње послове Тиват је поднијет и предлог за трајно одузимање ватреног оружја за које је В.Б. посједовао оружне листове.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?