Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство пољопривреде на манифестацији “Дјечији прољећни викенд” одржало едукативну радионицу – Купујмо домаће

Објављено: 21.04.2018. 23:30 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде на манифестацији “Дјечији прољећни викенд” одржало едукативну радионицу – Купујмо домаће

Министарство пољопривреде и ове године обогатило је програм манифестације “Дјечији прољећни викенд” са садржајима за дјецу. Најмлађи посјетиоци манифестације која се одржава у Делта Цитy центру, данас су имали прилику да на забавно – едукативној радионици Министарства уче о пољопривреди, производњи безбједне и квалитетне хране и предностима домаћих производа.

Ове године едукативна радионица била је посвећена Програму Купујмо домаће, који је покренула Влада Црне Горе у сарадњи са привредницима и трговачким ланцима, а у циљу промоције и бољег пласмана домаћих производа.

Уз помоћ представника Министарства и неколико младих фармера који су прошле године кроз програм бесповратне подршке Министарства покренули бизнис у области пољопривреде, дјеца су на радионици имала могућност да сами посију сјемена разних врста поврћа, које ће касније сами узгајати у својим баштама. Учили су како пчеле праве мед, зашто је мед најбољи слаткиш, али и зашто су пчеле, као главни опрашивачи, важни за опстанак природе. Посебно су били одушевљени приликом да виде пчеле смјештене у специјалној стакленој кошници, да пробају пчеларско одијело и капе, које је за ову прилику обезбиједио Савез пчеларских организација Црне Горе.

Упознати су са процесом производње поврћа, воћа, грожђа и вина, као и других производа по којима је препознатљива црногорска пољопривреда. Забавили су се и уз едукативне бојанке са мотивима домаћих животиња и њихових производа.

Дјеци и њиховим родитељима представљен је значај куповине и конзумирања квалитетних и свјежих домаћих производа, као и значај куповине домаћих производа за развој домаће привреде и раст стандарда сваког појединца и цијелог црногорског друштва.

ФОТО Галерија “Дјечији прољећни викенд”

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?