Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација МУП-а Републике Србије у посјети Управи полиције и МУП-у Црне Горе: Сарадња у борби против организованог криминала биће интензивирана

Објављено: 24.04.2018. 18:09 Аутор: УП
ВД директор Управе полиције МУП-а Црне Горе Веско Дамјановић састао се данас у Подгорици са државном секретарком МУП-а Републике Србије Дијаном Хркаловић.

Делегација МУП-а Републике Србије борави у радној посјети МУП-у Црне Горе. Састанку су присуствовали и начелник СБПОК-а МУП-а Републике Србије Дејан Ковачевић и помоћник директора Управе полиције МУП-а Црне Горе Енис Баковић.

ВД директор црногорске Управе полиције Веско Дамјановић изразио је задовољство посјетом и увјерење да ће се добра комуникација и размјена релеватних информација међу полицијама двије државе наставити и интензивирати.

ВД директор Дамјановић и секретарка Хркаловић оцијенили су да је досадашња сарадња између полиција Црне Горе и Србије била професионална и квалитетна, са конкретним резултатима у борби против кривичних дјела организованог карактера и са елементима иностраности.

У претходном периоду, оцијењено је, постигнути су добри резултати, захваљујући ефикасној међународној полицијској сарадњи која је довела до расвјетљања најтежих кривичних дјела почињених на територији обје државе.

Полиције двије земље сарађивале су и у акцијама усмјереним на откривање и сузбијање кривичних дјела прекограничног криминала, међу којима су и активности на пресијецању кријумчарских ланаца опојних дрога и кријумчарења људи.

На састанку је договорено да ће се сарадња полиција Црне Горе и Србије интензивирати конкретним и планираним активностима у борби против организованог криминала, на оперативном нивоу служби криминалистичких полиција, будући да ова врста криминала не познаје границе, те је заједнички приступ сузбијању ових кривичних дјела неопходан.

Договорено је да наредни састанак делегација полиција двије земље буде уприличен у наредном периоду, како би се пратила динамика реализације заједничких активности усмјерених на откривање, сузбијање и спрјечавање најтежих кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?