Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар Осман Нурковић учествоваће на ТЕН-Т данима у Љубљани

Објављено: 24.04.2018. 19:05 Аутор: МСП

Делегација Владе Црне Горе предвођена министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем учествоваће на ТЕН-Т данима који ће се одржати 25.-27. априла 2018. године у Љубљани (Република Словенија).

ТЕН-Т дани су водећи догађај на тему европске повезаности у области саобраћаја, који ће окупити више од 2500 учесника: министре, високе званичнике и представнике јавне управе, промотере пројеката, финансијске институције, приватне инвеститоре, цивилно друштво итд.

Од министара саобраћаја Западног Балкана се овом приликом очекује да размотре текст Западнобалканске Декларације о безбједности у саобраћају и да наведену Декларацију потпишу.

Између осталих догађаја на високом нивоу, организоваће се и министарска сједница Западног Балкана и Турске на којој ће излагати министар саобраћаја и поморства Црне Горе Осман Нурковић.

Поред овога, министри ће разговарати на тему отклањања препрека у циљу олакшавања прекограничног промета саобраћаја, размотрити и потврдити Западнобалканску декларацију о граничним прелазима.

 

Делегацију осим министра Нурковића чине: државна секретарка Ангелина Живковић, секретар Адис Пепић и Билсана Бибић, самостална савјетница ИИИ.

 

Министарство саобраћаја и поморства

 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?